Biografie

Over Ons

Family Pondman & Co werd opgericht in 2015 tijdens de studie van de jonge musici aan het conservatorium met aan het roer Lonne Klos-Pondman. Met hun gloedvolle spel en vlotte presentatie is Family Pondman & Co het boegbeeld van een nieuwe generatie klassieke musici. Communicatief, uitdagend, verfrissend en veelzijdig zijn veelgebruikte typeringen. Met hun prachtige zangstemmen, de uitstekende muzikale begeleiding en de professionele instelling, zal hun presentatie u zeker aanspreken!

Een zeer professioneel kwintet dat iedere keer de juiste meerwaarde weet te verzorgen voor ieder event. Door hun rijke ervaring weten zij steeds weer het door hun gestelde doel te verwezenlijken: een perfecte, onvergetelijke ochtend/middag/avond voor alle gasten! Om dit te kunnen verwezenlijken beschikken zij over een zeer breed repertoire. Naast barok/klassiek/romantiek spelen en zingen zij ook jazz&pop, musical, tango en filmmuziek.

Met hun eigen instrumentkeuze waar ze allen op het conservatorium onderricht zijn, vormen ze een ensemble waar ze elk genre mee kunnen bespelen. Het repertoire loopt van Mozart tot Glenn Miller. Daarnaast hebben ze allen een andere stemsoort en zingen opera, liederen, pop, jazz en musical.

Door het gevarieerde programma heeft Family Pondman & Co de afgelopen jaren in elk wenselijke setting hun muziek laten horen, zo spelen en hebben ze gespeeld op festivals, in schouwburgen, huiskamerconcerten, Lions~ en Rotary-clubs, bruiloften en begrafenissen, verzorgingstehuizen en bejaardenhuizen, tijdens diners als achtergrond en uiteraard ook op de voorgrond, zodat het publiek aandachtig luisteren kan. Volg ons op facebook. Hier vindt u foto’s video’s en informatie over ons allemaal.

Emma Van Haaren

Emma van Haaren (1995) is geboren in Hengelo, Overijssel. Opgegroeid in een muzikaal gezin, met beide ouders musicus in het Orkest van het Oosten, wilde ze al van jongs af aan viool spelen.

Vanaf haar zevende heeft ze aan huis les gekregen van Albert Borgers, totdat ze, mede door haar jeugd orkest, de overstap maakte naar altviool. In 2011 is ze toegelaten tot de vooropleiding van het ArtEZ conservatorium Arnhem met als altviool docent Julia Dinerstein. Mede door haar lessen is ze in 2013 toegelaten tot de bacherlor opleiding altviool te ArtEZ Zwolle. Hier zit ze inmiddels in haar laatste jaar van de conservatoriumopleiding bij Julia Dinerstein.

Emma heeft tijdens de masterclasses van de familie Zemstov van verschillende docenten les gehad. Ze heeft hier lessen gevolgd van Julia, Mikhail, Alexander en Dana Zemstov en zelfs van meester altviolist Mikhail Kugel.

Emma heeft in meerdere jeugdorkesten gespeeld zoals Symfonia Jong Twente, de Vuurvogel, Twents Jeugd Symfonie orkest en ook het JeugdOrkest Nederland. Zelfs is ze sinds 2014 vaste remplaçant bij het Orkest van het Oosten. Naast orkestwerk treedt Emma ook regelmatig op met Family Pondman & Co in strijktrio setting.

Liza Pondman

Liza (1993) kreeg vanaf zesjarige leeftijd cellolessen op de Muzerie in Zwolle. Daar volgde ze haar lessen bij Jeroen van Dijk, Rata Kloppenburg en Ilsje Merk. Na de Middelbare school heeft Liza privé les gevolgd bij Maria Hol en in 2012 werd ze toegelaten tot de bachelor opleiding op het ArtEZ conservatorium. Tijdens deze opleiding had ze les van Karlien Bartels, Jeroen Reuling en Rene Berman en is cum laude (8,5) afgestudeerd aan het conservatorium in 2016.

Op jonge leeftijd vormde ze met haar zus en zusje een pianotrio en behaalde op het Prinses Christina Concours een eervolle vermelding. Liza heeft deelgenomen aan het schoolorkest Gymnasium Celeanum (2005-2011) en het Britten Jeugd Strijkorkest, waarmee ze ook solo-optredens gaf (2008-2010).

Tijdens haar studie nam ze deel aan het ASWO (Artez, Symphonic Wind Orchestra) in 2013 en 2015 onder leiding van Alex Schillings.  Daarnaast was ze aanvoerder van de cellisten bij het Strijkersensemble onder leiding van Sarah Kapustin (2013-2016). Masterclasses volgde Liza bij Marcio Carneiro, Marie Paul Milone  en Florent Maigrot.

Liza is zeer actief in de kamermuziek en speelt in verschillende formaties van klassieke ensembles bestaande uit pianotrio, strijktrio en strijkkwartet. Ze treeft regelmatig op in deze formaties en voegen een jazz klank toe bij hun concerten.

Naast Opera (Alt) zingt Liza veel licht klassiek/jazz-repertoire. Ze heeft tijdens het conservatorium twee jaar de minor jazz-zang gevolgd bij Adrienne West. Sinds 2015 treedt Liza regelmatig op met Bananas Playground. Samen creëren zij een combinatie van oude jazz, blues en pop in de vorm van zang, cello en gitaar.

Sinds enkele jaren geeft Liza ook cello les als privé docent aan kinderen en volwassenen. Een combinatie van de stijlen zorgt voor een groot repertoire-keuze tijdens concerten en een brede visie voor het lesgeven.

Voor meer informatie over Liza, kunt u kijken op lizangcello.nl.

Lonne Klos-Pondman

Lonne (1991) is zowel violiste als zangeres. Ze is één van de meest veelzijdige violisten van haar generatie. Vanaf zevenjarige leeftijd kreeg Lonne vioollessen op de muziekschool de Muzerie in Zwolle. Daarna volgde ze lessen op de Philipp Hirshhorn Academie. Na het behalen van haar gymnasiumdiploma vervolgde ze haar studie op het conservatorium.

In 2010 werd ze toegelaten tot de bachelor-opleiding van het conservatorium voor Klassiek Viool. In haar studietijd volgde ze twee jaar een minor jazz viool bij Michael Gustorff en een minor jazz zang bij Elke Rouwmaat. Daarnaast volgde Lonne ook twee jaar een minor Italiaans. In de zomer van 2014 is Lonne afgestudeerd aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle. Ze is cum laude (8.5) geslaagd voor haar eindexamen. Ze kreeg hierbij les van Adriaan Stoet en Christaan Bor.

Lonne heeft aan verschillende concoursen deelgenomen waaronder het Haydn Festival, Prinses Christina Concours, Petit four Concours, Herman Krebbers Concours, Iordens Viooldagen en Davina Van Wely Concours. Op zeer jeugdige leeftijd kreeg ze een eervolle vermelding met haar zusjes op het Prinses Christina Concours. Ze won de publieksprijs bij het Petit Four Concours en bij het Herman Krebbers Concours ontving ze de publieksprijs én de tweede prijs van de vakjury.

Lonne heeft deelgenomen aan Britten Jeugd Strijkorkest (2006-2010) en was concertmeester van het schoolorkest Gymnasium Celeanum (2005-2010), waarmee ze in 2009 soleerde in Theater de Spiegel en in het Concertgebouw. Daarnaast heeft Lonne op jeugdige leeftijd solo gespeeld met het Mpingo Clarinet Choir en het Orkest van het Oosten. Ze soleerde in 2014 met het ArtEZ orkest in Piazzolla’s Vier Jaargetijden.

Naast musiceren in kamermuziek, orkesten en bandjes geeft Lonne met groot enthousiasme vioolles aan kinderen en volwassenen. Lonne geeft vioolles in alle niveaus, zowel groepslessen als individuele lessen.

Voor meer informatie over Lonne, kunt u kijken op lonnepondman.nl

Walther Pondman

Walther Pondman (1990) speelt saxofoon, klarinet en is tenor. In 2013 heeft hij zijn bachelor klarinet aan het conservatorium te Zwolle behaald. Daarbij is hij in zijn 3e jaar begonnen met een minor Jazz en Pop en tevens ook een minor Saxofoon.

Sinds zijn elfde krijgt hij zangles van zijn vader en vanaf 2004 geeft hij samen met zijn broer en zusjes concerten als “The Family Pondman” in binnen- en buitenland. Naast instrumentale muziek zingen zij muziek uit het jazz en pop repertoire en fragmenten uit opera’s zoals Il trovatore, Carmen, Rigoletto, La traviata en La Boheme.

Walther speelt op verzoek in orkesten. Sinds 2015 is Walther ook werkzaam op verschillende muziekscholen, waarbij hij zowel klarinet- als saxofoonles geeft.

Walther laat de sferen horen van Bing Crosby en Frank Sinatra tot de duistere dramatische sferen van de wereld van opera van o.a. Puccini, Verdi, Bellini en donizetti. Met Walther’s wordt de nadruk met de klarinet vooral worden gelegd op de wereld van klassiek en aan de andere kant de Jazz. Denk bij jazz hierbij vooral aan Glenn Miller, Benny Goodman of Louis Armstrong.

Walther heeft in een aantal producties gezongen als tenor waarbij hij in november 2011 de rol van Carmagnola speelde in de Opera “Les brigands” bij Theatergroep “Caecilia” in Kampen. In 2012 heeft hij de hoofdrol vertolkt van Billy in de musical “Caroussel” te Kampen. In 2012 vertolkte hij in de opera “De gebroeders Hogendorp” de rol van soldaat/Napoleon/Matthias/ Jonge Gijs Karel en Thorbecke. In 2013 vertolkte hij in “Carmen” de rol van “Le Dancaïre”. In 2014 vertolke hij de rol van prins Saphir in “Barbe Bleue” te Emmeloord.

Masha Galperina

Masha Galperina (1989) is geboren in St. Petersburg, Rusland. Vanaf zesjarige leeftijd had ze pianolessen op de muziekschool aldaar, tot ze in 2002 naar Nederland verhuisde en lessen kreeg van Lena en Michael Markov. In 2005 werd ze toegelaten tot de vooropleiding van het ArtEZ Conservatorium Zwolle. In de zomer van 2012 is Masha met onderscheiding afgestudeerd (9,5) voor haar bachelor aan datzelfde conservatorium. Ze had lessen bij Frank van de Laar en Frank Peters.

Masha heeft masterclasses gevolgd bij o.a. Igor Roma, Stephen Kovacevic, Leslie Howard en Mila Baslawskaya. Daarnaast heeft ze tweemaal deelgenomen aan het Stift Festival, waar ze in 2007 de aanmoedigingsprijs van de Stichting Kolibri kreeg. Ook nam ze meerdere malen deel aan het Orlando Festival voor kamermuziek, het Dartington International Summer School en het Peter de Grote festival.Masha heeft solo gespeeld met het Symfonia Jong Twente en het Orkest van het Oosten met pianoconcerten van Rachmaninov, Chopin en Mendelssohn.

Masha is ook zeer actief op het gebied van kamermuziek. Zo heeft ze samengewerkt met de leden van het Valerius ensemble en treedt ze regelmatig op met Family Pondman & Co.

Masha heeft al vele prijzen op haar naam staan. Zo heeft ze driemaal de 1e prijs behaald bij het Prinses Christina Concours Oost en tweemaal de 2e prijs op het InterProvinciaal Concours van Stichting Jong Muziektalent Nederland. Tijdens de finale van het PCC Oost in 2006 kreeg ze ook de wisseltroffee van de laureatenjury. Voor haar eindexamen kreeg Masha de Vriendenprijs van de stichting Vrienden van ArtEZ voor de beste eindexamenpresentatie.

Masha heeft ook een bachelor in Natuurkunde en Wiskunde van de Universiteit Utrecht en Onderzoeksmaster Economie aan de Universiteit van Tilburg afgerond. Nu werkt ze als beleidsmedewerker bij De Nederlandsche Bank.